-
Sery pleśniowe z tradycją
Sery Valbon wytwarzane są we Francji zgodnie z serowarską tradycją przekazywaną od 100 lat z pokolenia na pokolenie. Produkowano je początkowo w rzemieślniczej manufakturze serów dojrzewających, założonej w 1922 roku przez Henri HUTINA, mistrza serowara z Lacroix-sur-Meuse, a obecnie w nowoczesnej, kontynuującej tradycje wytwórni serów pleśniowych.
-
Francja ojczyzną serów
Sery z białą pleśnią należą do najsłynniejszych na świecie. Prawie każdy słyszał o wspaniałym serze brie czy camembert, które pochodzą z Francji, ojczyzny serowarstwa, gdzie powstało ponad 500 gatunków serów. Sery pleśniowe brie i camembert są cenione na całym świecie przede wszystkim za szlachetne gatunki pleśni, którymi są pokryte. To właśnie one, dojrzewając, tworzą ich aksamitną skórkę oraz niepowtarzalny smak i zapach. A ich wyjątkowa receptura i tradycja wytwarzania są nie do podrobienia.
-
Odkryj na nowo klasykę smaku
Francja inspiruje wspaniałymi smakami, ale również stylem życia: elegancją, uwielbieniem drobnych codziennych przyjemności i ponadczasową modą. Francja to miłość do wysokiej jakości, klasycznych smaków, które nigdy się nie nudzą - jak Valbon, który jest doskonały na każdą okazję. Ser Valbon z bagietką może być wyjątkowym śniadaniem, przekąską czy w towarzystwie dodatków - wytworną kolacją dla gości!